گیاه انجبار گیاهی پرخاصیت با طبیعتی سرد و خشک
انجبار نوعی گیاه دارویی محسوب می شود با طبیعتی سرد و خشک ، که دارای خواص قابل توجهی در حوزه طب سنتی است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد .
گیاه انجبار که نام علمی آن Persicaria bistorta است ، حدود 180 سانتیمتر طول دارد و معمولا بر آنچه نزدیک آن باشد می پیچد ؛ شاخه های آن تقریبا قرمز رنگ و گل آن نیز قرمز است ؛ ریزوم آن چوبی و سرخ رنگ است ؛ اندام مورد استفاده گیاه ریزوم های آن است و ماده دارویی آن بیشتر در پوست ریزوم متمرکز است و نوشته اند که این گیاه بیشتر در کشور سوریه و اطراف شام میروید و بهترین نوع انجبار از شام آورده می شود .
خاصیت های گیاه انجبار :
انجبار ، جهت قطع خونریزی از اعضاء بدن بخصوص افرادیکه از شش آنان خونریزی می شود مفید بوده و قاطع خون می باشد .
انجبار قاطع اسهال های مزمن و صفراوی است .
چنانچه در نقطه ای از بدن مقداری گوشت بدن کنده شده باشد برای رویانیدن گوشت مقدار یک مثقال انجبار میجوشانند و با مقداری قند یا شکر می خورند و مقداری نیز از آب جوشانیده گیاه در عضو میمالند ، جهت رویانیدن گوشت بسیار مفید و مجرب است و می توان عرق این دارو را اخذ و از آن استفاده نمود .
مقدار خوراک از عرق انجبار پنج گرم و از عصاره آن چهار گرم و از برگ آن اگر مصرف شد مقدار بیست گرم است از پودر ریشه آن 5 گرم .
داروسازان قدیم پوست ریشه انجبار را میجوشانیده و عصاره حاصل را به حد غلظت در میاورده سپس آنرا بصورت حب هایی کرده و در زیر سرپوش شیشه ای و در آفتاب خشک میکرده اند و به نام حب انجار به بیماران می داده اند ؛ این حب سرخ و یاقوتی رنگ است و مصرف درمانی فراوانی دارد.
منبع : دکترسلام