کرنبری میوه ای پرخاصیت و درمانگر قسمتهای مختلف بدن !
این مقاله از عطاری یک جم ، به معرفی میوه ای پرخاصیت و درمانگر برای قسمت های مختلف بدن اختصاص دارد ، میوه ای که نامش کرنبری است .
قبل از اینکه درخصوص خواص متعدد میوه ی کرنبری صحبت کنیم ، بد نیست که کمی هم درباره ی خود این میوه بدانیم .
کرنبری ها ، چند گونه از درختچه های کوتوله و یا بوته های رونده ی همیشه سبز هستند که در خاک باتلاقی اسیدی سرتاسر مناطق خنک نیم کره شمالی می رویند .
میوه ی کرنبری ، ابتدا سفید است و هنگامی که می رسد ، قرمز شده و از لحاظ مزه ، میوه ای ترش مزه محسوب می شود که از آن به دو صورت تازه و یا برای تهیه ی آب میوه ، سس ، مربا و خشکبار ( کرنبری خشک ) استفاده می گردد .
حال به سراغ خواص این میوه می رویم :
1- یکی از مهمترین خاصیت های کرنبری ، درمان اختلالات فشارخون می باشد ، افرادی که به اختلالات فشار خون مبتلا هستند ، می توانند از این میوه کمک بگیرند و به صورت طبیعی خود را درمان کنند .
2- میوه ی کرنبری در درمان عفونت های مجاری ادراری هم تأثیر بسیار مفیدی دارد و می تواند به درمان چنین عفونت هایی نیز کمک کند .
3- مصرف آب این میوه یا خشک آن ، می تواند به سلامت مغز ، سیستم ایمنی و همچنین قلب و عروق کمک نماید .
4- در کرنبری ، نوعی ترکیب خاص وجود دارد که همچون پلی فنول ها و آنتی اکسیدان ها بر تمام قسمت های بدن تأثیر گذاشته و به بهبود عملکرد کلیه ها ، قلب و گردش خون کمک بسزایی می نماید . ( لازم به ذکر است که پلی فنول ها ، خاصیت ضد التهابی دارند و در خوراکی ها و نوشیدنی های دیگری همچون چای سبز ، قهوه و بیشتر میوه های توت مانند از قبیل تمشک و توت فرنگی هم وجود دارند )
5- ترکیب های موجود در کرنبری ، در بهبود میکروبیوم معده ، سیستم ایمنی ، سلامت قلب و عروق هم تأثیرگذار است .
6- همچنین این میوه می تواند به تنظیم فشارخون ، گردش خون و سطح لیپید خون نیز کمک کند .
به عنوان سخن پایانی در رابطه با کرنبری ، بایستی این نکته را یادآور شد که زیست فعال های موجود در این میوه ، طیف وسیعی از اثرات مثبت را برای سلامتی دارند که البته با در نظر گرفتن طبیعت پیچیده و تنوع ترکیب های موجود در میوه های توت مانند و چگونگی تعامل آنها با یکدیگر ، می توان اظهار داشت : در تشخیص فوائد بالقوه ی کرنبری ، تنها لایه ی سطحی از اثرات آن بررسی شده است .