رنگینک نوعی شیرینی خوشمزه با کلی خواص درمان کننده
یکی از شیرینی هایی که توجه خیلی از افراد را به خود جلب کرده است ، رنگینک است ؛ نوعی شیرینی که ضمن خوشمزگی ، دارای خواص درمانی قابل توجهی نیز هست !
رنگینک دارای خواصی چون تقویت قوای جنسی و جسمی ، قدرت سیرکنندگی بالا ، مقوی حافظه و هوش ، انرژی زا ، خونسازی و خونرسانی بدن ، ضدسرطان و … است .
رنگینک برخلاف اغلب شیرینی ها ، بسیار مقوی و مغذی است و از ترکیب آرد ، روغن ، خرما ، گردو ، پودر هل ، دارچین و شکر تهیه می شود و به دلیل دارا بودن گردو و خرما ، مقوی حافظه و هوش نیز هست و
رنگینک علاوه بر آنکه یک شیرینی یا دسر دلچسب است ، نوعی غذا نیز محسوب می شود ، چون می تواند نیاز بدن به برخی ریز مغذی ها را تأمین کند و قدرت سیرکنندگی بالایی دارد و فوق العاده انرژی زاست .
مصرف بیش از حد رنگینک ، بخصوص برای گرم مزاجان توصیه نمی شود چون طبع گرم گردو و خرمای آن به قدری زیاد است که سبب التهاب بدن شده و موجب یبوست ، جوش ، کهیر ، تنگی نفس ، بوی تند ادرار ، سوزش لثه ها و دهان می شود .
به گفته ی حکمای طب سنتی ، خوراکی های با طبع گرم همچون رنگینک در مقایسه با آنهایی که طبع سردی دارند به دلیل مواد مغذی بیشتر ضعف و ناتوانی موقتی از دست رفته اعضای بدن همچون قلب ، کبد ، مغز ، مفاصل ، عضلات و سیستم تناسلی را تأمین کرده و با احیای نیرو و انرژی مضاعف و گرمی بدن سبب تقویت قوای جنسی و جسمی افراد می شود و مقوی سیستم دفاعی بدن است.
رنگینک به دلیل دارا بودن آهن و اسید فولیک به خونسازی و خونرسانی بدن می کند ضمن اینکه به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی خرما یک شیرینی ضدسرطان است و کلسیم قابل توجهی دارد .
رنگینک را می توانید همراه یک لیوان شیر ولرم یا چای سبز یا سیاه کمرنگ میل کنید ، همچنین می توانید همراه با گردو از مغزهای دیگری مانند فندق و بادام و پسته خرد شده و از ارده به جای روغن یا کره و از آرد سبوس دار در رنگینک استفاده کنید و این دسر را با خرمای رسیده و نرم و پرشهد تهیه کنید تا نیازی به افزودن شکر نداشته باشد .
با وجود این ، رنگینک برای افراد چاق و دیابتی محدودیت مصرف دارد ، ادویه جات به کار رفته در این دسر را در حدی اضافه کنید که بر طعم اصلی شیرینی غالب نشود .
چه کسانی رنگینک بخورند ؟
سالمندان و افراد لاغر و ضعیفی که همیشه از ضعف قوای بدن شاکی اند و کودکانی که در سن رشد هستند بهتر است از این شیرینی کم حجم ، اما مغذی و پرتوان استفاده کنند .
منبع : دکترسلام