جدیدترین مطالب امروز

حفظ حرمت بین زن و شوهر مخصوصا در حضور فرزندان

تهیه کننده : بخش گوناگون

تهیه شده برای بخش : ازدواج و خانواده

حفظ حرمت بین زن و شوهر مخصوصا در حضور فرزندان

حفظ حرمت بین تمام اقشار لازم و ضروری است ، به طور قطع شکسته شدن حرمت باعث آزار روحی مخاطب گشته و حتی در مواردی شخص توهین کننده نیز اذیت می شود .

حفظ حرمت و احترام از مهم ترین مواردی است که خداوند بسیار بر آن تاکید داشته است مخصوصا در مقابل پدر و مادر همچنین زن و شوهر . شکسته شدن حرمت مرد بدترین حس ممکن را از نظر روحی برای او ایجاد می کند ، زن نیز با دیدن بی احترامی و حس آنکه حرمتش شکسته شده است مهر و علاقه اش نسبت به زندگی کم می شود . شاید گمان کنید حالا اندکی ناراحتی چاشنی زندگی است ! اما به خاطر داشته باشید انسان جایزالخطا نیست بنابراین حق خطا ندارد ، نه در مورد خود نه دیگران ، چرا که آزارهای روحی به همان اندازه زشت هستند که آزارهای جسمی ؛ تنها نمود آن ها متفاوت است ، و از طرفی انسان ممکن الخطا است یعنی اگر خطایی هم کرد با ملامت در آن راه باقی نماند بلکه تلاش کرده و روح خود را به درجات بالایی از کمال برساند ، بی شک تلاش برای حفظ حرمت از جمله موارد کمال انسانی است و برای شخص چیزی جز آبرو و کرامت انسانی به همراه ندارد .

حتمی است که در هر جامعه نسبت به فرهنگ آن ، حرمت معنا و مفهومی خاص دارد ؛ در این مطلب قصد داریم حفظ حرمت در جوامع ایرانی رامورد بحث قرار دهیم و بیشتر تمرکز ما بر روی زن و شوهر می باشد ، چرا که احساس می شود نیاز جامعه ی کنونی و زوج های جوان کسب اطلاعات بیشتر در این حوزه است .

در این جا حدیثی از امام صادق علیه السلام حق مطلب را ادا می کند ، ایشان می فرمایند :

” پنج چیز است که در هر کس نباشد ، صفات و امتیازات قابل ملاحظه ای نخواهد داشت : دین ، عقل ، حیا ، حسن خلق ، حسن ادب “

با تکیه بر حدیث فوق ، همسری را انتخاب کنید که هم کفو خودتان باشد ، برای انتخاب همراه برگزیدن شخصی که در دیانت با شما هم تراز است به زندگی شما آرامش می دهد ( نهایتا برای بالا بردن آگاهی خود می توانید با اشخاص دارای عقیده های مختلف معاشرت کنید ) ؛ همچنین مورد دوم عقل است ، اصولا شخصی که از عقل سالم برخوردار است باهوش نیز می باشد ، شخص باهوش شرایط را درک می کند ؛ در مقابل خشم چنین شخصی وقتی حیا ، حسن ادب و حسن خلق پیشه می کنید در نهایتا نتیجه ی مطلوبی خواهید گرفت و زندگی شیرینی خواهید داشت . در خصوص مردم و به طور کلی جامعه نیز با داشتن حیا و حسن ادب راه تعرض اخلاقی را بر اشخاص خواهید بست .

حفظ حرمت زن و مرد دامنه ی گسترده ای دارد که اگر بخواهیم به صورت جامع اکثر موارد را گردهم آوریم باید به لیست زیر اشاره کنیم :

– شناخت حقوق زن و شناخت حقوق مرد ( در رابطه با هر یک از این موارد کتب زیادی ارائه شده است ، معنای حرمت و احترام نیز با شناخت حقوق کاملا مشخص می گردد . ) این مورد بیشتر به اختیارات و زمینه های حمایتی زن و مرد همچنین حقوق ثابت هریک از زوجین برمی گردد ؛ به عنوان مثال تامین مخارج زن از طرف مرد ، تامین نیازجنسی مرد از طرف زن و…

– به برداشت طرف مقابل از رفتار خود اهمیت دهید ( این مورد در خصوص همسر صدق می کند چراکه شما در حال زندگی با یک شخص هستید که رفتارهای شما مطاقبلا باهم در ارتباط است ) ، از این مورد به راحتی نمی گذریم : بارها دیده شده است مرد یا زن رفتاری می کنند که موجب کدورت می شود ، تنها توجیه آن ها در این خصوص این است ” من که منظور بدی نداشتم ” و یا ” تو بد برداشت کردی ” ! در این بین بیشتر نشناختن فرد از شخص مقابل خطا است که ندانسته همسرش از چه رفتارهایی آزرده می شود و یا چه کنش و واکنش هایی را پسندیده و احترام آمیز می داند . بنابراین زن و مرد باید به شناخت درست از روحیات یکدیگر رسیده و به آن ها اهمیت دهند .

– راز دار بودن و پوشاندن عیب یکدیگر ( همچنین تلاش دونفره برای رفع آن ها ) .

– ابراز محبت به یکدیگر و حفظ حرمت و احترام در هر شرایطی .

– صبر تا رسیدن به تفاهم و یافتن راه درست رویارویی با اختلاف ها .

– احترام گذاشتن به بستگان یکدیگر ( نه به شکل ریاکارانه ، بلکه به شکلی که شخصیت شخص مقابل زیر سوال نرود بعلاوه همان رفتار را از سمت همسر خود برای بستگانتان بپسندید ) .

– از وظایف مرد نسبت به زن : ابراز محبت اولیه ، توجه به او خصوصا در جمع ، خوش خلقی ( بخصوص در مواقع خشم ، چراکه قدرت بدنی بیشتری نسبت به زن دارد ) ، ایجاد آسایش و رفع نیازهای خانواده در حد توان ، حس غیرت نسبت به زن ( جلوگیری از پوشش بد زن ، حمایت زن در اجتماع از حرام ها ) ، چشم پوشی کردن از لغزش ها ، کمک در کارهای منزل ، آزار نکردن زن و…

– از وظایف زن در مقابل مرد : اطاعت از شوهر ( تاجایی حرف او مخالف حرف خدا نباشد ) ، شوهرداری ( اعم از ایجاد محیطی امن و سالم در خانه برای شوهر و فرزندان ) ، خوش اخلاقی ( حمایت کلامی ، تشویق ، لحن دور از تشویش و… ) ، احترام به شوهر ( احترام و حفظ حرمت امری ذاتا پسندیده است زیرا آدمی خود را دوست داشته و شخصی که به وجودش احترام می گذارد را نیز دوست دارد ، ابراز علاقه و عشق به همسر ، استقبال از شوهر ، تهیه غذا ( حتی در این مورد حدیثی از امام صادق علیه السلام داریم : بهترین زنان شما ( مسلمین ) زنی است که خوشبو و خوش دستپخت باشد ) ، آرایش کردن برای شوهر و…

در هر زمینه ای ، اگر نمی دانید راه درست کدام است ، دست از اشتباه بردارید ! بی حرکت ! این اولین راه تصحیح خطا است . اگر قادر به رعایت تمام موارد فوق نیستید به عنوان دست برداشتن از اشتباه نکات زیر رعایت کنید تا انشاالله برحسب تمرین بتوانید موارد فوق را در زندگی خود بکار ببندید :

– زن و شوهر حرمت یکدیگر را مقابل فرزندان خود نشکنند ، زمان بحث را به وقت خواب بچه ها موکول کنید و یا زمانی که در خانه نیستند و صدای بحث شما به آن ها نمی رسد .

– هرچند ظاهری ، اما مقابل فرزندان ، با هم یک رای باشید و مخالف یکدیگر صحبت نکنید ، ( هم پیمان و متهدالرای باشید )

– از مسائل کوچک بحث درست نکنید و خصلت سهل گیری را در خصوص امور بی اهمیت یا اموری که طرز برخود با آن ها را نمی دانید به پیش بگیرید . ( توجه به نکات کم اهمیت و مقایسه ی فرد بجای قبول تفاوت های او علاوه بر ظلم به همسر شرایط را بر شما نیز تنگ کرده و اقدامات بعدی را در پیش خواهد داشت . )

– شکوه نکنید ، قطعا گره از کاری باز نمی کند ؛ راه صحیح مقابله با مشکل را بیابید و تا یافتن راه درست همینطور که گفتیم از اشتباه دست بردارید .

– احترام خانواده های یکدیگر را در هیچ صورتی نشکنید .

وقتی کاری انجام نمی دهید و می دانید راه های گذشته اشتباه هستند ، به دنبال راه حل درست برای اقدامی سازنده می گردید . مواظب مشاورهای خود در این راه باشید ، فراموش نکنید بعد از ازدواج اول همسر خانواده ی شما است ، نیمی از سرد شدن و طلاق زندگی های کنونی به علت بی حرمت شدن زوجین مقابل یکدیگر و تندی است .

به عنوان راهنما تمام کتبی که بر حول محور خانواده و نشاخت نقش ها می گردد می توانند راهنماهای خوبی باشند .

مرتبط ها

قالب خبری