انواع زندگی شغلی و ویژگیهای هر یک از آنها
موفقیت در ایجاد و یا انجام هر کسب و کاری ، نیازمند آگاهی لازم در آن زمینه میباشد ، پس انواع زندگی شغلی را بشناسید و با ویژگیهای هر یک از آنها آشنا شوید.
نخست سلام… سپس کلام.. . “امام صادق علیه السلام”
در این شماره از سری مقالات کارآفرینی میخوانیم :
انواع زندگی شغلی و ویژگیهای هر یک از آنها
مقدمه:
تا آخرین شمارهی این سری مقالات ، مهارت هایی کارآمد درباره ی دنیای کسب و کار را تمرین می کنیم ، مهارت ها به همراه توضیحی مختصر بیان میشوند و به هیچ یک پاسخی قطعی داده نخواهد شد.
ما درعصری زندگی می کنیم که خلاقیت ونوآوری درآن حرف اول را می زند… باید هر روز حرفی نو وحرکتی تازه از خود ارائه دهیم.. . اگر غیر از این باشد، چنانچه در عرصه ای به اوج هم برسیم، این صعود طولی نخواهد داشت و تداومی در آن نیست.
نکات و مهارت هایی که دراین راه با هم فرا میگیریم نه تنها برای انتخاب یک کسب و کار مناسب بلکه برای ارتقاء سطح کیفی حرفه ای که درآن قرار دارید و به امید خدا موفقیت همیشگی درعرصهی شغلیتان مفید خواهد بود.
درهمین ابتدا مشخص کنید که هدفتان ازشرکت دراین کارگاه چیست؟
انتخاب حرفه ای مناسب؟
بهبود بخشیدن به اوضاع زندگی شغلی فعلیتان؟
هرآنچه که هست را یادداشت کرده و آن را مرور کنید، پس ازخواندن آخرین شماره ببینید چقدر در رسیدن به هدفتان موفق بوده اید.
از راه های ایجاد انگیزه و رسیدن به هدف، مرور اهداف و اطمینان از درست رفتن مسیر است.
در ادامه به هر پرسشی که رسیدید، ابتدا پاسخ آن را به خودتان بدهید و سپس ادامه متن را بخوانید… این کار به گرفتن نتیجه ی مطلوب کمک میکند.
– چرا اغلب مردم ازشغلشان ناراضی هستند؟
انسان اکثر عمر خود را بعد از سپری کردن دوران مختلف زندگی، در زندگی شغلی سپری میکند و ازمدت ها قبل از وارد شدن به این مرحله درخصوص آن فکر کرده وبرنامه ریزی میکند…
حال چه دلیلی وجود دارد که آن شور و شوق فروکش میکند؟
تمامی پاسخ ها دراین جمله خلاصه میشود “عدم آگاهی لازم درمورد انواع زندگی شغلی”
شما قبل از هرچیز باید بدانید چند نوع زندگی شغلی وجود دارد؟ ویژگی هر یک چیست؟ آیا با خلق وخوی شما تناسب لازم را دارد؟ و …
به همین خاطر درادامه به بررسی انواع زندگی شغلی و ویژگیهای هر یک می پردازیم.
انواع زندگی شغلی :
1. استخدامی : ” دراین نوع زندگی شغلی، فرد وقت ومهارت خود را در قالب یک قرارداد رسمی، درمقابل دریافت وجهی مشخص دراختیار یک سازمان دولتی یا خصوصی قرار میدهد. درگذشته امتیاز این نوع زندگی شغلی این بود که فرد در یک بازه ی زمانی از امنیت نسبی شغلی برخوردار بود. ”
2. خود اشتغالی : ” خود اشتغالی غیرمزد بگیری است، مسئولیت حرفه ای که انتخاب می شود با خود شخص بوده وبا استفاده ازتجربیات ومشاغل موجود در بازار، شغل آن اتخاذ میشود. ”
3. کارآفرینی : ” این زندگی شغلی با فراز و نشیب های فراوان همراه بوده و فرد در آن با رخدادهایی پیش بینی نشده مواجه خواهد شد. ”
همانطور که مشخص است زندگی شغلی استخدامی، اشخاصی را میطلبد که روحیه ای مطیع پذیر داشته باشند تا بتوانند تابع قوانین یک سازمان رفتار کنند، خود اشتغالی دامنه استقلال را وسیع تر کرده و کارآفرینی درقبال آزادی و استقلال مفرطی که به فرد می دهد ، روحیه ای شکست ناپذیر، ذکاوتی فراوان وهمتی بلند میطلبد.
جمع بندی :
تا اینجا با انواع زندگی شغلی و ویژگی های هر یک ار آنها به اختصار آشنا شدیم.
درشماره ی بعدی:
راهکاری کارآمد برای انتخاب حرفه ای مناسب بیان خواهد شد.
سخن چون دواست … اندکش سودمند و زیادش کشنده … “امام علی علیه السلام”